Trådlös dataöverföring

TILLBAKA
 
 
Trådlös dataöverföring

Trådlös dataöverföring

Radiomodulserie för trådlös anslutning av mätdon

IBRit-rf1 radiomodulserien skickar trådlöst mätdata från mätdonet till PC. Radiomodulen är ytterst liten och är ett stort teknologiskt steg inom interface teknologin för att ersätta anslutningskablar och interfaceboxar. IBR var den första att utveckla detta inom mättekniken.

 

EGENSKAPER

- Enkelt handhavande

- Full datasäkerhet

- Låg kostnad

- Anslutning av alla mätdon/instrument

- Bekräftelse vid dataöverföring

- Kompakt

- Lång räckvidd

- Lång batterilivslängd

- Effektiv

- CE & FCC godkänd

- Individuellt programerbar

- 120 mätdon kan anslutas

 

FUNKTIONSBESKRIVNING

På PC'n ansluts radiomodulen rf1-USB (radiomottagaren) till USB-porten som kan kommunicera med upp till 120 olika mätdon. Tilldelningen av data från olika mätdon sker via adressnummer. Adressnummer och andra individuella radiomodul inställningar för den specifika mätutrustningen kan överföras från PC'n till mätdonet och lagras. Kommunikations programvaran IBR_SimKey är inkluderad i leveransen.

 

Den maximala räckvidden beror till stor del på omvärlden. I öppen yta är avståndet ca 200m. Sändningen av mätdata sker genom att trycka på dataknappen på radiomodulen. En speciell datakod med en dubbel kontrollfunktion och direkt bekräftelse från PC'n till radiomodulen garanterar absolut datasäkerhet. Ett sändningsfel t.ex. orsakat av en radiostörning, upptäcks genom kommunikationsprotokollet mellan PC och radiomodulen. Sändningen upprepas automatiskt inom 0.01 - 0.08 sekunder upp till 3 gånger. En lyckad sändning är automatiskt bekräftad till operatören med ett grön blinkande ljus och en kort ljudsignal på radiomodulen. Om inte sändningen kan mottas av PC'n blinkar ett röd LED ljus och två längre ljudsignaler informerar operatören att sändningen misslyckades. Utöver sändningsbekräftelse funktionen kan den 3-färgade LED också visa toleransposition från mätvärdet


Produktblad
Skriv ut sida
© 2015 KmK instrument ab | Regattagatan 8A | SE-723 48 Västerås | Tel. +46 21 150 160 | info@kmk-instrument.se