Om oss

 

Kvalitet och precision är vår passion!

KmK instrument ab grundades av Rune Karlsson och Kalle Kalbhenn år 1994. Med Runes mångåriga erfarenhet från mätning och provning från företag som Wikman & Malmkjell, Carl Zeiss och sitt egna bolag Master Instrument, samt Kalles erfarenhet från verktyg och maskiner hos Ehn & Land och som VD för det anrika företaget Lundén & Lindhe, lades grunden till ett fantastiskt samarbete och ett framgångsrikt företagande.

Idag ägs och drivs företaget av Per-Håkan Kalbhenn och Anders Vallenfjord med samma anda. Visionen är att vidareutveckla företaget, med målsättning att erbjuda maskiner och mätverktyg med bästa kvalitet och service till kunderna. Verksamheten och ledningssystemet är nu ackrediterad enligt ISO 17025, vilket är ett bevis på att aktuella kvalitetskrav inom industrin uppfylls och kontrolleras regelbundet.

KmK instruments affärsidé är sedan starten; att till svensk industri med exklusivitet marknadsföra högkvalitativa produkter inom mätteknik, oförstörande provning, materialprovning samt maskiner och tillbehör.

Genom egen och extern försäljnings- och serviceorganisation, med kontinuerlig och hög kunskapsnivå, erbjuder KmK Instrument ett partnerskap som ”problemlösare” efter kundens skiftande behov, vilka kan vara; utveckling, inköp, utbildning, installation, kalibrering och service.

 

Kunderna finns i huvudsak inom tillverknings- och verkstadsindustrin. Kunderna söker konkurrensfördelar genom ständigt förbättrad kvalitet i produktion, processer, mätrum, forskning och utveckling.

KmK instrument är aktiv medlem i SVMF, vilket är branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation i Sverige. Andra branschorganisationer som vi sponsrar och är medlemmar i är FOP - föreningen för oförstörande provning samt NTTF - Nordisk Trådteknisk Förening.

Den 1 december 2014 öppnade vi upp dörrarna till vår nya lokal på Öster Mälarstrand i Västerås.

Lokalen är på ca 460 kvadratmeter och är helt anpassad efter just våra behov. Förutom en rymligare verkstad, ett större lager och ett skräddarsytt kalibreringsrum så visar vi det allra senaste inom Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning i vårt välutrustade demorum.
© 2015 KmK instrument ab | Regattagatan 8A | SE-723 48 Västerås | Tel. +46 21 150 160 | info@kmk-instrument.se